Welkom op mijn blog over muziek en communicatie! Neem gerust een kijkje in mijn wereld en geniet van muziek!

vrijdag 24 februari 2012

Eminem schuldig aan moord?


Muziek is eigenlijk het mooiste wat er is. Toch gebeuren er soms dingen die niet zo mooi zijn. De songteksten van Eminem bijvoorbeeld hebben veel vragen opgeroepen bij mensen. Eminem staat bekend om zijn rake en uitgesproken teksten. Er zit altijd een duidelijk verhaal in. Maar kun je de zanger dingen verwijten die hun fans doen? 
Een fan heeft namelijk op een gruwelijke manier een vrouw om het leven gebracht en was hierbij geïnspireerd door muziek van Eminem. De moord is op dezelfde wijze gepleegd als in de clip 'Stan' van Eminem. Eminem vertelt hier een fictief verhaal van een fan die geobsedeerd is door Eminem. Aan het einde van het nummer vertelt de fan hoe hij zichzelf en zijn zwangere vriendin om het leven brengt omdat zijn idool niet snel genoeg reageert op zijn fanmail. 
Ik vind niet dat je dit kunt verwijten aan Eminem. Hij wil een verhaal vertellen met zijn muziek en wat mensen daarmee doen, moeten ze zelf weten. Ik weet in ieder geval zeker dat het niet de bedoeling was van Eminem om iemand aan te zetten tot moord! Kijk anders hieronder naar de clip en oordeel zelf! 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten