Welkom op mijn blog over muziek en communicatie! Neem gerust een kijkje in mijn wereld en geniet van muziek!

maandag 13 februari 2012

Muziek vermindert pijn


Muziek heeft een groot effect op mensen. Uit onderzoek is aangetoond dat het luisteren naar bepaalde muziek de beleving van pijn kan verminderen en de slaap kan verbeteren (dan moet je natuurlijk geen hardrock gaan luisteren voor je gaat slapen, want dan lig je waarschijnlijk te stuiteren in je bed). 

Bij mensen werkt rustige muziek stressverlagend als ze bang of eenzaam zijn. Sommige ziekenhuizen spelen hier al handig op in. Zo maken ze gebruik van harpmuziek om patienten die geopereerd moeten worden, te kalmeren. Ook tijdens chemo- en radiotherapie wordt muziek als 'pijnstiller' gebruikt. Muziek kan de pijn even goed verminderen als sommige echte medicijnen. Het heeft ook nog eens als voordeel dat je geen rare chemische stoffen binnenkrijgt en je kunt er geen nare bijwerkingen van krijgen! 

Heb je last van epilepsie? Luister dan naar Mozart's Sonata for Two Pianos. Een groep patienten luisterden er 5 minuten naar en bij 79% werd een grote daling van de epilepsie vastgesteld. 

Geen zin om naar de sportschool te gaan? Zelfs zonder te zweten kun je fitter worden! Alleen al het luisteren naar muziek maakt je fitter. 

Dus de volgende keer als je hoofdpijn hebt, grijp dan niet meteen naar de pillendoos maar zet een lekker ontspannend muziekje op! Succes gegarandeerd! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten