Welkom op mijn blog over muziek en communicatie! Neem gerust een kijkje in mijn wereld en geniet van muziek!

woensdag 18 april 2012

I love lego!

Albumhoezen van The Beatles nagemaakt in lego!








Voor meer albumhoezen in lego check:

De Club van 27

De Club van 27. Een lijstje, waar je als het goed is, niet graag in wil staan. Maar helaas, hij bestaat! Je hoort steeds vaker dat mensen het hebben over de Club van 27, maar wat is het eigenlijk? Het is een lijst van beroemde muzikanten die zijn overleden op 27-jarige leeftijd:

  • Brian Jones (1942-1969), gitarist en één van de oprichters van The Rolling Stones. Verdronk op 3 juli 1969 in zijn zwembad in Hartfield (Engeland).
  • Jimi Hendrix (1942-1970), rockgitarist. Op 18 september 1970 dood aangetroffen in een hotelbed in Londen. Hij was gestikt in zijn eigen braaksel.
  • Janis Joplin (1943-1970), blueszangeres. Overleed op 4 oktober 1970 op een hotelkamer in Los Angeles, vermoedelijk als gevolg van een overdosis heroïne.
  • Jim Morrison (1943-1971), zanger van de rockband The Doors. Overleed op 3 juli 1971 in Parijs door hartfalen.
  • Kurt Cobain (1967-1994), zanger en gitarist van de grungeband Nirvana. Pleegde op 5 april 1994 zelfmoord in Seattle, hoewel sommigen volhouden dat het moord was.
  • Amy Winehouse (1983-2011), jazz- en soulzangeres. Overleed op 23 juli 2011 in haar appartement in Londen. De doodsoorzaak is onbekend, maar kan te maken hebben met haar overdadig drank- en drugsgebruik.

Ik zou in ieder geval zeker niet aan dit lijstje toegevoegd willen worden! 

Bron: http://www.allesopeenrij.nl/article.php?aid=580

donderdag 5 april 2012

Champion of the world of moordenaar?

Als er ergens een goed verhaal achter zit, dan is het wel in het nummer 'Hurricane' van Bob Dylan. Het werd gebruikt voor de gelijknamige film die in 1999 uitkwam. Het nummer is een protestlied en gaat over de Afro-Amerikaanse Rubin "Hurricane" Carter, een professionele bokser die werd veroordeeld voor moord.

Carter heeft altijd alle schuld ontkend en zegt dat de veroordelingen voortkwamen uit de racistische houding van de autoriteiten. Dylan werd door het verhaal geïnspireerd en schreef het nummer 'Hurricane'.

Voor de hele songtekst (want hij is nogal lang) zie hier! 



dinsdag 3 april 2012

Portretfoto


Weer een opdracht van school! Dit keer het maken van een blogportret. Na een korte fotoshoot en een strenge selectieronde, is dit uiteindelijk mijn foto geworden! Natuurlijk met als thema MUZIEK:)

maandag 2 april 2012

Obama vs. LMFAO

Dit moet ik even met jullie delen! Wat is dit een goed filmpje haha! alle credits gaan naar de maker van dit filmpje. Obama zingt I'm sexy and I know it!

vrijdag 30 maart 2012

One minute of fame

Voor school kreeg ik de opdracht om een 60 second movie te maken. Zie hier het resultaat.. niet echt wat ik had gehoopt, maar de apparatuur en het video bewerkingsprogramma wilden niet echt meewerken.. Of het ontbrak mij aan kennis van het bewerkingsprogramma;) Nou, enjoy!


donderdag 29 maart 2012

Inspiratie gevonden!

Een aantal inspirerende quotes uit songteksten... 

"But tears don't mean you're losing, everybody's bruising
There's nothing wrong with who you are!"

"Don't hide yourself in regret, 
Just love yourself and you're set"

"And they scream
The worst things in life come free to us"

"Oh I was overwhelmed and frankly scared as hell 
Because I really fell for you"

"I don't wanna be someone who walks away so easily
I'm here to stay and make the difference that I can make"

zondag 25 maart 2012

Beats by Dr. Dre

Overal om je heen zie je mensen muziek luisteren via een ipod of telefoon. Eerst moesten de oortjes zo klein mogelijk zijn en mochten ze niet goed zichtbaar zijn. Die tijd is nu veranderd.

De nieuwe hype zijn de koptelefoons van Beats by Dr. Dre. Deze zijn erg groot en vallen enorm op. Er zijn verschillende uitvoeringen en het geluid dat er uit komt is super! Uiteindelijk geeft dat toch beter geluid dan een in-ear.

Toch hoef ik er geen. Ik hoef niet op te vallen met zo'n grote koptelefoon en het prijskaartje wat er aan hangt is ook niet echt vriendelijk. De prijs voor zo'n ding zit tussen de 180 en 400 euro. Nou, trek je portemonnee maar open! Ik doe het voorlopig nog wel even met mijn simpele iphone oortjes...


vrijdag 23 maart 2012

Summer feeling

Het duurt niet lang meer voordat artiesten met hun zomerhits komen voor dit jaar. En ik vind het prima hoor, want wat is het toch heerlijk om met dit weer naar vrolijke, exotische nummers te luisteren. Ik krijg meteen zin in de vakantie! Hieronder vind je mijn favorieten:)















Als je het niet erg vind, ga ik nu weer lekker in de zon zitten met een glaasje drinken!

woensdag 21 maart 2012

Quote


Dancing Queen Isabelle

Isabelle Beernaert, voor sommigen geen bekende naam, maar de dansers onder ons kennen haar maar al te goed. Isabelle is de koningin van de moderne dans. Wat weet zij altijd goed een verhaal te verwerken in een dans! Niet alleen door de danspassen, maar ook door haar muziekkeuze. Bij de dans die hier te zien is, heb ik ademloos zitten kijken. De muziek zorgt voor het complete plaatje. Wat een pareltje van Isabelle! Dit vraagt toch naar meer?!


maandag 19 maart 2012

'Festival-liefde'

Yes! De eerste zonnestralen breken door! Dit betekent dat het niet lang meer duurt voor de zomer begint. En wat is er in de zomermaanden? Juist, festivals! Wat kijk ik er altijd naar uit. Ik heb nu dan ook alweer mijn kaartjes binnen voor WiSH Outdoor en Lakedance. Misschien, als mijn portemonnee het toe laat, dat er nog ruimte is voor meer festivals.

Het is toch heerlijk om, samen met je vrienden, in het zonnetje te genieten van fijne muziek. Als ik terug kijk naar foto's van voorgaande jaren, krijg ik meteen weer een heerlijk zomers gevoel!

Let the summer begin!


zondag 18 maart 2012

Geef je seksleven een impuls!

De een heeft liever stilte in de slaapkamer, de ander vindt muziek romantisch en juist sfeerbepalend. Wil je je seksleven een impuls geven? Doe dit dan met behulp van muziek! Zie hieronder 5 tips. Wat ik het liefste luister in de slaapkamer? Nah, laat ik dat maar even prive houden.. Maar laat jij gerust je reactie achter en vertel bij welk nummer jij in de stemming komt ;)

Tip 1: Romantische slaapkamermuziek

Marvin Gaye is een icoon als het aankomt op romantische (slaapkamer)muziek. Met hits als ‘Sexual Healing’ en ‘Let’s get it on’ heeft hij talloze slaapkamers van muziek voorzien. Marvin Gaye is wellicht ietwat cliché… Toch is deze soul-legende nog altijd vele malen sexyer en stijlvoller dan die typische Knuffelrock-cd’s.

Tip 2: Sensuele stemmen

Barry White is zo mogelijk nog bekender om zijn sensuele stem. Nummers als ‘Can’t Get Enough Of Your Love’ en ‘You’re The First, The Last…’ doen het altijd goed onder de lakens. Hetzelfde geldt voor Otis Redding met ‘These Arms Of Mine’ en ‘Try a Little Tenderness’.

Tip 3: Relaxte achtergrondmuziek

Als je het er niet te dik bovenop wilt leggen, kun je voor een subtiel achtergrondmuziekje gaan. Bands als Air, Zero 7, Enigma, en Portishead staan garant voor een ongedwongen sfeer. 

Tip 4: Gitaarmuziek

Rustig gitaarspel van Dire Straits… Meeslepende gitaarsolo’s van Santana… Of snoeiharde elektrische gitaren van Metallica…

Tip 5: Beats

Een stevige dance, trance, house, techno, electro of hiphop beat werkt tempo- en ritmebepalend. Let wel op dat het aantal beats per minuut niet de pan uit rijst; dan ben je binnen een mum van tijd uitgeteld. 


Bron: http://www.gezondenzo.net/muziek-seks-tips-seksleven-verbeteren/

Kippenvel tot en met!

Je kent het wel.. Je plaatst een filmpje op YouTube en vervolgens gaat het heel de wereld over. Wil je beroemd/bekend worden? Plaats dan een filmpje op YouTube en wie weet zien miljoenen mensen dit. Oke, klein detail, je moet wel een beetje kunnen zingen. Esmee Denters is een perfect voorbeeld hiervan. Nu was ik eens rond aan het kijken op YouTube en kwam alweer een nieuwe sensatie tegen.

Wauw! Ik heb met kippenvel zitten luisteren. Daarom wilde ik dit graag met jullie delen! Ze heten Boyce Avenue en coveren liedjes van bekende artiesten. Luister en geniet!:)


donderdag 15 maart 2012

Dear Mr. President

What do you feel when you see all the homeless on the street?
Who do you pray for at night before you go to sleep?
What do you feel when you look in the mirror?
Are you proud?


Dear Mr. President,

Were you a lonely boy?
Are you a lonely boy?
Are you a lonely boy?
How can you say
No child is left behind?
We're not dumb and we're not blind.
They're all sitting in your cells
While you pave the road to hell.

What kind of father would take his own daughter's rights away?
And what kind of father might hate his own daughter if she were gay?
I can only imagine what the first lady has to say
You've come a long way from whiskey and cocaine.


Mijn mening? Sterke tekst! Bush en zelfs vice president Dick Cheney krijgen er flink van langs. Over Bush zingt ze: 
I can only imagine what the first lady has to say
You've come a long way from whiskey and cocaine.

Over CheneyWhat kind of father would take his own daughter's rights away?
And what kind of father might hate his own daughter if she were gay? (Hij heeft zelf een lesbische dochter!!)

dinsdag 13 maart 2012

Sex, drugs, moord en geweld

De nieuwe clip 'Man Down' van Rihanna wordt de laatste tijd veel besproken. In de clip schiet ze een man dood die haar heeft verkracht. Veel Amerikanen willen dat de clip verboden wordt. Het magazine Times heeft nu een top 10 opgesteld van de meest controversiële videoclips. Zie hieronder het resultaat! Be prepared.. het kan heftig zijn!

10. Fiona Apple - Criminal 
Heroine chic en kinderporno?
9. Christina Aguilera - Dirty 
Gebaren in de clip betekende in Thailand 'sex tourism' en 'young underage girls'.
8. Madonna - Like a Prayer 
Clip met brandende kruizen en Madonna versiert een priester. 
7. Garth Rooks - The thunder rolls
Huiselijk geweld!
6. Erykah Badu - Window Seat
Naakt over straat lopen en dood neervallen op de plek waar JFK is vermoord.
5. Eminem - Stan 
Stan duwt vriendin in kofferbak en rijdt het water in. 
4. Rihanna - Man Down 
Rihanna wordt verkracht en zij schiet de verkrachter dood.
3. Prodigy - Smack my bitch up 
Geweld promoten, sex met prostituees, cocaine gebruik, dronken rijden etc.
2. M.I.A. - Born Free
Jong meisje wordt vermoord omdat ze rood haar heeft! 
1. Marilyn Manson - (S)aint 
Zelf mutilatie, masturbatie, naakt, cunnilingus etc. etc. 


maandag 12 maart 2012

Ze heette misses Fluffy

"Ze heette misses Fluffy
Ze was zo'n grote schat
Ze vroeg altijd een knuffie 
Heb nog nooit zo'n tijd gehad"

Dit was het refrein van onze eigen gemaakte smartlap. Wat was ik trots dat wij de winnaar van onze klas waren! Een opdracht in de 2e klas van de middelbare school. Maak op een bestaand nummer een eigen smartlap. Zo gezegd, zo gedaan. Met een groepje van 4 meiden gingen we aan de slag. De prijs? Optreden op de smartlappenavond op school waar alle ouders, vriendjes en vriendinnetjes kwamen kijken. Na lang nadenken en oefenen was het zover, de eerste test. We zongen het nummer voor de klas en iedereen was enthousiast! Wij hadden gewonnen van klas B2D en mochten op het grote podium optreden!

Oh wat waren we zenuwachtig. Na de eerste paar woorden vielen die zenuwen weg en heb ik alleen maar genoten. Het ging goed! Na 10 optredens werd de grote winnaar bekend gemaakt. Helaas, geen 1e maar wel 3e. Voor mij maakte dat niet uit, ik voelde me sowieso een winnaar.


vrijdag 9 maart 2012

Coca Cola meets Mark Ronson

Coca-Cola hield tot voor kort zijn nieuwe commercials altijd strikt geheim tot de publicatie. Met de nieuwe commercial, die in het teken staat van de Olympische Spelen, hebben ze het iets anders aangepakt. Ze nodigden tieners uit voor een gratis concert van Mark Ronson en Katy B. Van dit concert zijn opnames gemaakt die gebruikt worden in de Move to the Beat campagne van Coca-Cola.

Het nummer 'Anywhere in the World' van Mark Ronson staat centraal in dit spotje. Het werd geschreven als themamuziek voor de campagne en je hoort geluiden van muziek, sport en Coca-Cola die gecombineerd worden tot een ritmische beat.

Naar mijn idee is de combinatie sport, muziek en reclame erg goed gelukt!


Raad het nummer!


Het is alweer een tijdje geleden, maar ik ben het niet vergeten hoor! De rubriek 'raad het nummer'. Deze keer een mooi liefdesliedje. Geef je antwoord onder in de comments!


donderdag 8 maart 2012

Make Kony Famous!

Gaat dit filmpje over muziek? Nee. Ga ik in deze post iets vertellen over muziek? Nee. Waarom plaats ik dit dan op mijn blog? Omdat dit een middel is om het filmpje te verspreiden en ik vind dat IEDEREEN dit moet zien. Deze korte film gaat over mensen die actie voeren tegen Joseph Kony, een man die kinderen van hun ouders wegneemt en ze in een leger plaatst. Kijk en deel deze film, zodat Kony nog dit jaar gepakt kan worden! Het is de moeite waard. Make KONY famous! Niet om hem te 'vieren' maar om te zorgen dat iedereen hem leert kennen en kan zien wat zijn daden zijn.


woensdag 7 maart 2012

Bekend door Appelsientje!

Naast Miss Montreal zijn er nog een aantal artiesten bekend geworden door een commercial. Gabriel Rios brak, dankzij de reclame van Appelsientje door, omdat in het spotje zijn hit Broad Daylight te horen was. Deze single stond 10 weken in de top 40. Theo van Gogh vond het zo'n mooi nummer dat hij in zijn testament liet opnemen dat Broad Daylight gedraaid moest worden op zijn begrafenis.

Hierna speelde Gabriel Rios veel op festivals in Nederland en België. Waar zo'n reclame van Appelsientje wel niet goed voor is!


Without music..


dinsdag 6 maart 2012

Top 10 begrafenis liedjes

Oke, het is misschien niet een heel vrolijk onderwerp. Maar ik kwam dit lijstje tegen op internet en was wel benieuwd welke liedjes grijs worden gedraaid op begrafenissen. Check hieronder de Nederlandstalige top 10.

1. Marco Borsato - Het Water 
2. Paul de Leeuw - De Steen
3. Marco Borsato - Afscheid nemen bestaat niet
4. Stef Bos - Papa
5. Guus Meeuwis - De Weg
6. Rob de Nijs - Zo zal het zijn
7. Clouseau - Afscheid van een vriend
8. Wim Sonneveld - Het Dorp
9. Andre Hazes - De Vlieger
10. Rob de Nijs - Alles wat ademt

Interview met mezelf

Een verplicht onderdeel van deze blog is een interview met mezelf. En waar zou die toch over gaan? Je raad het waarschijnlijk al, muziek! Zie hieronder naar welke muziek ik luister en welke artiest ik geweldig  vind!

Vanaf wanneer ben je met muziek bezig?
Ik kan me eigenlijk niet herinneren dat ik niet met muziek bezig was. Vroeger zat ik als klein meisje op de bank, liedjes te zingen uit een boekje. Met een vader die muzikant is, heeft muziek altijd een grote rol gespeeld. Ik hou er nog steeds van om te luisteren naar muziek.

Bespeel je een muziekinstrument?
Ik heb vroeger klarinet gespeeld bij de plaatselijke harmonie. Na een aantal jaar was dit niet meer spannend genoeg en ben ik gestopt. Nu doe ik niks meer aan muziek, maar heb nog wel altijd de droom om piano te gaan spelen!

Naar welke artiest luister je graag?
Klinkt cliché, maar ik luister graag naar Adele. Vooral haar album ‘21’ is geweldig! Ik vind haar stem heerlijk om naar te luisteren.

Naar wat voor soort muziek luister je?
Ik luister echt naar van alles! Nederlandstalig, top40, house, pop, dance, rock en ja, zelfs hardstyle.

Wat is je lievelingsnummer?
Mijn lievelingsnummer kan weleens veranderen van tijd tot tijd. Maar een nummer wat ik altijd kan blijven luisteren is ‘Everything’ van Michael Buble.

Waarom is muziek belangrijk voor je?
Ik vind het heerlijk om te relaxen met muziek aan. Het lijkt alsof ik me in een andere wereld waan en ik word er vrolijk van. Muziek ontspant.

Naar welke artiest kun je echt niet luisteren?
Als ik ergens een hekel aan heb dan is het wel de muziek die Rammstein maakt. Wat een geschreeuw is dat! Die muziek zal je ook nooit terugvinden in mijn collectie.

Ga je weleens naar optredens, festivals? Zo ja, welke?
Ik ga weleens naar optredens. Vroeger had ik de kans om af en toe met mijn vader naar een optreden te gaan van bijvoorbeeld Marco Borsato. Ook ben ik naar Guus Meeuwis, Symphonica in Rosso, Red Hot Chili Peppers, WiSH Outdoor, Decibel, The great Zany show en Rowwen Heze geweest.


maandag 5 maart 2012

Who's that girl?


Welcome home bij Nikon

Je hebt al een paar keer eerder kunnen lezen dat muziek erg belangrijk is voor reclames. In de reclame van de Nikon D5000 is ook dit weer een typisch gevalletje van 'de muziek versterkt het beeld'. Want wat een goede reclame is dit! Het nummer blijft in mijn hoofd hangen waardoor ik dus vaak aan de reclame moet denken. Dit komt stiekem niet alleen door de muziek maar ook door het beeld. Ik vind dat bij deze commercial beeld en muziek perfect op elkaar aansluiten.

3 hoeraatjes voor de makers van deze commercial!


SIXWORDSTORY


zondag 4 maart 2012

Backstreet Boys of Spice Girls?

Vroeger was je fan van de Backstreet Boys of van de Spice Girls. Van allebei fan zijn was not done. Ik hoorde bij de groep die fan was van de Spice Girls. Alle cd's moest ik hebben en ik kende alle nummers uit mijn hoofd. Stiekem kan ik ze nog steeds allemaal meezingen... En dan ook nog al die spullen van de Spice Girls. Je kon het zo gek niet bedenken of het bestond. Op mijn kamer had ik een heel scala aan schriften, agenda's, linialen, posters, potloden, puntenslijpers etc. liggen van hun.

Met vriendinnetjes deden we vaak optredens geven voor onze ouders. We verkleedden ons dan als iemand van de Spice Girls en ik was natuurlijk altijd mijn grote heldin Emma! Heerlijk optutten en verkleden om vervolgens een playbackshow te geven. Als ik terug denk aan die middagen, dan zou ik willen dat ik weer even zo jong was....



vrijdag 2 maart 2012

WIE is Sanne Hans?

De naam Sanne Hans zegt je misschien niet zoveel, maar als ik zeg Miss Montreal? Typisch een geval van bekend geworden door een reclame. In de reclame van Slankie Smeerkaas begeleidt ze zichzelf op de gitaar en zingt een simpel liedje: 'gelukkig heb ik nog een goed lijf, dus een goed leven.'

Na die reclame benaderde Giel Beelen haar en kwam ze in DWDD. Miss Montreal heeft intussen een trouwe club fans en 2 succesvolle cd's uitgebracht. Gewoon door een leuk zinnetje te zingen, werd ze bekend. Zo simpel kan het dus zijn! 


Ben trots op wie je bent!

Waar gaan de meeste songteksten over? Juist ja, de liefde. Gelukkig zijn er ook nog een aantal artiesten die een ander onderwerp voor hun nummers kunnen bedenken. Zo ook Lady Gaga met 'Born this way'. In dit nummer roept ze tolerantie op voor 'anders-seksuelen'. Ze wil duidelijk maken dat iedereen gelijk is en dat je trots moet zijn op wie je bent en op je seksualiteit.

My momma told me when I was young
We are all born superstars
She rolled my hair and my lipstick on
In the glass of her boudoir

"There is nothing wrong with lovin’ “who you are"
She said: "cause he made you perfect, babe"
"So hold your head up girl, and you go far,
Listen to me when I say "

Refrein:
I am beautiful in my way,

"cause God makes no mistakes
I'm on the right track, baby
I was born this way

Don’t hide yourself in regret,
Just love yourself as he said
I'm on the right track, baby
I was born this way

Give yourself prudence and love your friends
Subway kid, rejoice truth
In the religion of the insecure
I must be myself, respect my youth

Another lover is not a sin
Believe capital him (hey, hey, hey)
I love my life, I love this record and
Mi Amore vole fe yah (Love needs faith)

Refrein

Do not drag, just be a queen
Whether you're broke or evergreen
You're black, white, beige, Chula descent
You're Lebanese, you’re Orient 
Whether like disabilities 
let your outcast, bullied or teased
Rejoice and love yourself today
'Cause baby, you were born this way

No matter gay, straight or bi
Lesbian, transgender life
I'm on the right track, baby
I was born to survive
No matter black, white or beige
Chula or orient made
I'm on the right track, baby
I was born to be brave 

donderdag 1 maart 2012

En zo is het maar net!


Go with your senses

Ze zeggen altijd dat muziek iets toevoegt in een reclame. Het versterkt de boodschap of je kunt het merk beter onthouden. Meestal ben ik het hier wel mee eens, maar toen ik een aantal maanden geleden de commercial van Stimorol Senses zag, kwam ik hier een beetje op terug. Op dit moment is het zo dat in bijna alle reclames gebruik wordt gemaakt van muziek. Als er dan ineens een reclame komt die helemaal stil is en waar je alleen maar naar kan kijken, heeft dat mijn aandacht meer dan alle andere reclames. De eerste keer dat ik de commercial van Stimorol Senses zag, dacht ik dat er iets mis was met mijn tv. Deed het geluid het nu ineens niet meer? Ik werd geboeid en wilde weten wat er nog zou gaan komen.

Je kunt dus wel zeggen dat muziek een positieve toevoeging heeft op commercials, maar af en toe hoeft er geen geluid bij te zitten om je aandacht te wekken!


woensdag 29 februari 2012

Raad het nummer 3

Weer een nieuwe 'raad het nummer'! Ditmaal van een Engelse artiest. Weet jij welk nummer dit is? Laat dit dan hieronder weten in een reactie!

Word cloud made with WordItOut

Follow my blog with Bloglovin

Baby, I was born this way!

In deze dagen, wanneer het weer grijs en grauw is, is dit gewoon een lekker nummertje om je op te vrolijken! Enjoy!


'The A Team'

Artiesten communiceren niet alleen via optredens maar ook via videoclips. In die clips vertellen ze een verhaal dat achter het nummer zit. Af en toe heb je van die clips waarvan je denkt: 'wat heeft dit er nu weer mee te maken?' Maar er zijn ook clips die je blijven boeien en echt een mooi verhaal vertellen.

Dit zag ik bij de clip van Ed Sheeran met het nummer 'The A Team'. Mooi nummer met een mooie rustige clip. De moeite waard om er naar te blijven kijken en na te denken over de achterliggende gedachte. Wat wil Ed Sheeran nu precies vertellen met deze clip?



dinsdag 28 februari 2012

Cultureel uitstapje

In de wereld heb je veel soorten muziekstijlen. Ik ben benieuwd wat muziek voor andere culturen betekent. Deze keer neem ik de Afrikaanse muziek onder de loep. Voor Afrikaanse mensen betekent muziek namelijk heel iets anders dan in de Westerse wereld. De Afrikaanse muziekstijl heeft een karakter van vraag en antwoord. Meestal is er een voorzanger en een koor die de zinnen herhalen, waarbij het koor het publiek is. Daarom is Afrikaanse muziek spelen, erop dansen en ernaar luisteren een vorm van communiceren. Dit komt terug in het hele sociale leven van Afrikanen. Het doel van Afrikaanse muziek is de deelname van zoveel mogelijk mensen.

In Afrika wordt muziek dus anders opgevat dan in Europa. Bij ons is muziek een uiting van individuele gevoelens, terwijl in Afrika het een deel van het sociale leven en de communicatie is. De ritmen vormen de gemeenschap. Denk bijvoorbeeld aan een moeder die haar kind in slaap wiegt, bij een gesprek, vrouwen die eten maken etc. Ook gebruiken ze muziek als middel voor het bestrijden van ziektes of voor het gunstig stemmen van goden.

De koningin van de Afrikaanse muziek, Miriam Makeba, is hieronder te horen!


maandag 27 februari 2012

SIXWORDSTORY


Top 10 best verkochte albums

Ik schrok er gewoon van hoeveel albums er wereldwijd verkocht worden van bepaalde artiesten. Ja, natuurlijk weet ik dat Michael Jackson een wereldster is, maar dat hij zoveel exemplaren van het album 'Thriller' heeft verkocht wist ik niet. Dit zag ik toevallig ergens op internet staan en was benieuwd naar welke albums nog meer zo goed verkopen. Zie hieronder het resultaat: 



1. Michael Jackson - Thriller (110 miljoen)
2. Pink Floyd - Dark Side of the Moon (50 miljoen
3. AC/DC - Back in Black (49 miljoen)
4. Eagles - Their greatest hits (42 miljoen
5. Verschillende artiesten - Dirty Dancing (42 miljoen)
6. Whitney Houston - The Bodyguard (42 miljoen)
7. Andrew Lloyd Webber - The Phantom of the Opera (40 miljoen)
8. Backstreet Boys - Millennium (40 miljoen)
9. Bee Gees - Saturday Night Fever (40 miljoen
10. Fleetwood Mac - Rumours (40 miljoen)

Communicatie via internetbankieren

Hoe leuk is dat?! Internetbankieren klinkt eigenlijk een beetje saai, maar met de nieuwe app van ING kun je meer dan alleen geld overmaken! Met de ING app kun je ook communiceren met bijvoorbeeld je geliefde. Dit laat de tv-reclame op een goede manier zien met een nummer op de achtergrond waar je meteen een happy feeling van krijgt!

De reclame is om de muziek heen gebouwd want de tekst van het nummer komt overal in terug. Ik weet zeker dat veel mensen deze app zullen downloaden, alleen al om de muziek!


zondag 26 februari 2012

8 functies van filmmuziek

Niet alleen in reclames en tv-programma's wordt muziek gebruikt, maar ook in speelfilms is muziek erg belangrijk.

Filmmuziek heeft 8 functies: 
1. Het maskeert ruis en onbedoelde geluiden. 
2. Muziek zorgt voor continuïteit tussen scenes. Door middel van muziek kan een overgang tussen scenes gemaskeerd worden en wordt duidelijk gemaakt of de scene een relatie heeft met de volgende scene. 
3. Het zorgt ervoor dat de aandacht van ons als kijker op belangrijke elementen in het beeld wordt gericht. 
4. Muziek kan een bepaalde sfeer neerzetten die bij de film past, zodat de kijker helemaal wordt meegetrokken in het verhaal. 
5. Het kan een diepere betekenis duidelijk maken. Dit werkt vooral wanneer een beeld op meerdere manieren te interpreteren is. 
6. Muziek kan gebeurtenissen in de toekomst en het verleden symboliseren. 
7. Muziek verhoogt de mate van absorptie in de film. Het verhoogt de aandacht voor de hele film, en laat de aandacht voor alle andere zaken dan de film afnemen. 
8. Muziek is een kunstvorm. Het kan daarom de esthetische kwaliteit van de film verhogen. 

Als je de volgende keer een film kijkt, let dan eens op wanneer en waarom er muziek wordt gebruikt bij bepaalde scenes! 

One good thing about music


zaterdag 25 februari 2012

Story behind the song

Het album '21' van Adele kan ik nog steeds uren luisteren. Ik was dan ook benieuwd wat het verhaal was achter sommige nummers. Zie hier wat Adele wil vertellen met haar nummer 'Rolling in the deep'!

vrijdag 24 februari 2012

Eminem schuldig aan moord?


Muziek is eigenlijk het mooiste wat er is. Toch gebeuren er soms dingen die niet zo mooi zijn. De songteksten van Eminem bijvoorbeeld hebben veel vragen opgeroepen bij mensen. Eminem staat bekend om zijn rake en uitgesproken teksten. Er zit altijd een duidelijk verhaal in. Maar kun je de zanger dingen verwijten die hun fans doen? 
Een fan heeft namelijk op een gruwelijke manier een vrouw om het leven gebracht en was hierbij geïnspireerd door muziek van Eminem. De moord is op dezelfde wijze gepleegd als in de clip 'Stan' van Eminem. Eminem vertelt hier een fictief verhaal van een fan die geobsedeerd is door Eminem. Aan het einde van het nummer vertelt de fan hoe hij zichzelf en zijn zwangere vriendin om het leven brengt omdat zijn idool niet snel genoeg reageert op zijn fanmail. 
Ik vind niet dat je dit kunt verwijten aan Eminem. Hij wil een verhaal vertellen met zijn muziek en wat mensen daarmee doen, moeten ze zelf weten. Ik weet in ieder geval zeker dat het niet de bedoeling was van Eminem om iemand aan te zetten tot moord! Kijk anders hieronder naar de clip en oordeel zelf! 


donderdag 23 februari 2012

Een muzikant die niet naar alcohol ruikt..


Ken je dat? Dat wanneer je gedronken hebt, je ineens erg creatief bent in het verzinnen van leuke quotes? Tijdens de carnaval stond ik in mijn geliefde kroeg 'De Vrienden' en zag opeens deze quote hangen. Waarschijnlijk bedacht op een gezellige zondagnacht nadat de nodige alcohol al gevloeid had. Ik moest het gewoon even met jullie delen!

Obama's zangkunst

Wie gisteren tv heeft gekeken, heeft dit vast ergens een keer voorbij zien komen. Het fragment kwam bij DWDD, Pauw & Witteman, het nieuws en het was 'trending topic' op Twitter. Waar ik het over heb? De video waarop te zien is dat president Obama een stukje van het nummer 'Sweet home Chicago' zingt. Ik moet eerlijk zeggen, hij doet het niet slecht hoor! Ik denk dat ik hem liever hoor zingen dan premier Rutte. Waarschijnlijk heeft hij door zijn zangkunsten weer een hoop zieltjes voor zich gewonnen. Niet alleen een goede speech maar ook muziek kan positief bijdragen aan het imago van een president!

Voor degene die het nog niet gezien of gehoord hebben, hieronder is Obama nog een keer te horen!


maandag 20 februari 2012

Raad het nummer 2

Daar is 'ie weer! Deze keer geen Nederlandse artiest, maar een buitenlandse. Welk nummer is dit en welke artiest hoort bij dit nummer?



Bier en tieten?!

Het is weer zover! Carnaval 2012 is alweer in volle gang. Een geweldig feest al zeg ik het zelf. Alleen die muziek... De meest rare teksten komen voorbij en iedereen zingt ze ook nog eens vrolijk mee. Carnavalsmuziek is niet echt mijn favoriete muziek. Vooral die muziek waar je zogenaamd op moet 'hossen'. Hieronder een nummertje dat bij ons regelmatig wordt gedraaid: 'Bier en tieten' van De apres skihut. O ja, en voor de vrouwen is er dan de versie 'Wijn en piemels'. Een communicatief hoogstandje! (NOT)


vrijdag 17 februari 2012

SIXWORDSTORY


Doof, maar toch muziek horen!

Als je dacht dat alleen mensen die kunnen horen van muziek genieten, heb je het mis! Ook dove kinderen en volwassenen kunnen op een speciale manier luisteren naar muziek. Dit bewijst Het Nederlands Studenten Orkest. Zij gaven gisteren een 'ongehoord' concert voor dove en slechthorende kinderen. Hoe? De kinderen konden de muziek 'horen' via ballonnen die trillingen doorgaven, door lichtspel van een kleuren-dj en via geuren.

Ik vind dit een erg goed initiatief. Ik vind namelijk dat iedereen, doof of niet doof, moet kunnen genieten van muziek. De kinderen zullen het wel op een andere manier beleven, maar ik ben al lang blij dat ook zij op een bepaalde manier naar muziek kunnen luisteren!


woensdag 15 februari 2012

Old school music

Altijd leuk, die lijstjes! Ik was benieuwd welke nummers de top 5 vormden van de Top 40 toen ik werd geboren. Hier het resultaat:

1. George Michael ft. Elton John - Don't let the sun go down on me 
2. Queen - Bohemian Rhapsody
3. Shanice - I love your smile
4. Nirvana - Smells like teen spirit
5. Gordon - Kon ik maar even bij je zijn

Wil jij je omzet verhogen?

Heb jij wel eens gelet op de achtergrond muziek in winkels? Je beseft het waarschijnlijk niet, maar muziek in een winkel heeft grote invloed op je koopgedrag. 

Als winkels slim zijn, denken ze goed na over de muziek die ze in hun winkel draaien. Zouden ze in de H&M ineens Hollandse hits of in de Bijenkorf rock muziek draaien? Dan “voelt” dat abnormaal. Het past niet in de beleving die je bij die winkels verwacht en die je prettig vindt.  

Uit onderzoek bij een wijnhandel is gebleken dat de gekozen muziek wel degelijk effect heeft op het koopgedrag. Toen er in plaats van popmuziek, klassieke muziek werd gedraaid, werden er flessen wijn verkocht die drie keer duurder waren dan toen er popmuziek werd gedraaid. 

Hoe kan dit?
Klassieke muziek roept een chique associatie op, waarbij een goede wijn past. De meeste mensen hanteren onbewust de vuistregel “duur=goed” en daardoor worden er bij het afspelen van klassieke muziek duurdere flessen verkocht. Popmuziek brengt een veel jeugdiger “kan me niet zoveel schelen” associatie met zich mee.

Wil jij meer verkopen in je winkel? Zorg dan dat je de goede achtergrond muziek uitkiest! 

dinsdag 14 februari 2012

Zo waar...

"Music allows me to communicate without words"

Nothing but love!

Terwijl oudjaar nog fris in mijn geheugen zit en ik me voorbereid op de carnaval, dient tussendoor nog even een andere ‘feestdag’ zich aan. Het is weer zover. Vandaag is het de dag van de liefde, oftewel Valentijnsdag! Voor velen is dit de dag om extra lief te zijn voor hun geliefden of juist de stap te zetten naar een nieuwe liefde door dat mooie roosje te sturen zonder naam. De bioscopen zitten vol en restaurants draaien overuren.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar eerlijk gezegd geef ik er helemaal niks om. Voor mij is het gewoon een commercieel 'iets' dat is overgewaaid vanuit Amerika. Waarom moet je per se op deze dag je liefde tonen? Is elke dag niet geschikt om te laten zien hoeveel je van je geliefde houdt? Het is toch veel leuker om je vriend of vriendin te verrassen op een gewone dinsdag in plaats van op Valentijnsdag? 

De media kan er echter wel van profiteren. Naast alle bloemen en kaarten die gestuurd worden, profiteren ook de artiesten van Valentijnsdag. De meest zoetsappige liefdesliedjes vliegen je om de oren. Ik heb er een paar voor je op een rijtje gezet. Geniet van enkele artiesten en luister hoe zij communiceren met hun songteksten en muziek!